• Detta evenemang har redan ägt rum.

Öppet hus – komplettera din släktforskning med ett DNA-test

26 november 2022 kl.11:00 - 13:00

Mötet skall fungera som en introduktion till DNA-släktforskning. Det kommer också att finnas möjlighet att köpa testkit hos FamilyTreeDNA, som kanske är det företag där flest svenskar har testat sig.

Plats: Arkivcentrum Syd Lund

Programpunkter under mötet

1. Välkomsthälsning och kort presentation av föreningarna.
  2. Introduktion till DNA. Magnus Hellblom berättar övergripande om olika typer av tester och hur man kan använda dessa.
  3. Presentation av de olika företag som erbjuder DNA-tester och deras olika inriktningar.
  4. Kort presentation av FamilyTreeDNAs träfflista och funktionalitet.
  5. Paus – det finns möjlighet att köpa kaffe, te etc i paus/fikarummets automater.
  6. Försäljning av testkit från FamilyTreeDNA.
    Kiten skall betalas på plats över internet. Det är viktigt att man har öppnat upp kreditkortet för internationell internetbetalning.
  7. Frågestund allmänt, samt i  senare delen som reserveras för frågor/förklaringar för dem som redan har testat sig och fått sitt resultat.

Vi planerar att hålla ett uppföljningsmöte i januari/februari 2023.
Alla är hjärtligt välkomna, ingen anmälan, medlemskap i föreningarna är inget krav.

Datum:
26 november 2022